LIHO Achter-het-oor gehoorapparaten

30jul - door Frits Boulangé - 0 - Over

Luidspreker-in-het-oor-gehoorapparaatLIHO staat voor luidspreker in-het-oor. Het hoorappaat zelf wordt achter-oor gedragen. Het verschil is echter dat het minuscule luidsprekertje zich bij deze toestellen in het oor bevindt.  Het geluid wordt hierbij dus direct in het oor aangeboden. Dit komt ten goede aan de geluidskwaliteit. Het geluid klinkt helderder en natuurlijker. Tegenwoordig zijn deze toestellen de kleinste die er zijn omdat de luidspreker zich niet meer in het hoortoestel bevind.

Een hoorapparaat op zich is al een schitterende uitvinding voor mensen die moeite hebben met hun gehoor. Soms heeft men gehoorbeschadiging opgelopen doordat men altijd in een rumoerige omgeving heeft gewerkt. Bij het ene bedrijf is er geen Arboregeling van toepassing en wordt er dan ook niets tot weinig gedaan voor de medewerkers qua gehoorbescherming.

Een andere oorzaak voor gehoorverlies kan zijn: ouderdom. Tijdens het ouder worden ontstaan er bij de ene mens gewrichtsklachten en bij een ander verlies van gehoor. Weer een ander lijdt aan staar in het oog.

Een LIHO hoorapparaat biedt de oplossing aan mensen met een gehoorverlies De afkorting LIHO staat voor ‘Luidspreker In Het Oor’. De Engelse vertaling van LIHO is RITE, dat betekent: Receiver In The Ear. Naar het Nederlands vertaald is dat: Ontvanger in het oor.

Voordelen van het LIHO hoorapparaat zijn:

  • betrouwbaar
  • modern
  • klein
  • in verschillende kleuren verkrijgbaar
  • op maat te maken
  • helder en natuurlijk geluid

Nadelen: Een nadeel van het LIHO hoorapparaat is dat deze gevoeliger is om in aanraking te komen met oorsmeer, waardoor er storingen kunnen ontstaan. Aanhoudende controle door de specialist is aldus geen overbodige luxe.