Gecontracteerd of niet-gecontracteerd

30jul - door Frits Boulangé - 0 - Over

Gecontracteerd of niet-gecontracteerd
Sommige verzekeraars hebben alleen met bepaalde audiciens(ketens) contracten afgesloten. Zorgverzekeraars van de Achmea-groep hebben contracten afgesloten met Beter Horen, Schoonenberg Hoorcomfort en SpecSavers. CZ-verzekeraars hebben geen contract gesloten met Schoonenberg Hoorcomfort. De zorgverzekeraars van UVIT hebben Hans Anders en SpecSavers alleen gecontracteerd voor categorie 1, 2 en 3-slechthorenden en Beter Horen, HoorProfs, Schoonenberg Hoorcomfort en Van Boxtel voor alle categorieën.

Schaft u een hoortoestel aan bij een gecontracteerde audicien dan ontvangt u dus 75% vergoeding en betaalt u alleen de wettelijke eigen bijdrage van 25%.
Gaat u naar een audicien die NIET door uw verzekeraar is gecontracteerd en heeft u een restitutiepolis, dan ontvangt u de marktconforme vergoeding minus de eigen bijdrage: in de praktijk betekent dit 75% van de prijs die de zorgverzekeraar als marktconform tarief heeft bepaald. Als de aanschafprijs van het toestel hoger is dan dit marktconforme tarief, komt dit verschil voor uw rekening.