Naturapolis gehoorapparaten

30jul - door Frits Boulangé - 0 - Over

Naturapolis
Gaat u als verzekerde met een naturapolis naar een niet door uw verzekeraar gecontracteerde audicien, dan ontvangt u een lagere vergoeding. Bijvoorbeeld 50%, 70% of 75% van de marktconforme vergoeding minus 25% eigen bijdrage. Zie voor de kortingpercentages uw polisvoorwaarden.
Voordeel van kiezen voor niet-gecontracteerde zorg is dat u meer keuzevrijheid heeft en niet gebonden bent aan de hoortoestellen die geleverd worden binnen de categorie waarin u als slechthorende bent ingedeeld. Nadeel is dat u dus een lagere vergoeding kunt krijgen en dat u zelf alle kosten voor nazorg en reparaties moet betalen. Kosten die veelal wel afgedekt zijn in de contracten tussen verzekeraar en audicien.

Schaft u een ‘hoortoestel’ aan via een niet StAr Erkende audicien (bijvoorbeeld via een postorderbedrijf, internetbedrijf of apotheek zonder keurmerk) en u hebt een restitutie-verzekering, dan kan het zijn dat uw verzekeraar toch een bepaald percentage (meestal tussen de 50 en 80%) vergoedt. Let wel dat veel verzekeraars u binnen vijf jaar geen vergoeding voor een ander hoortoestel geven als blijkt dat het (zogenaamde) hoortoestel niet aan uw verwachtingen voldoet.